El quadern dels periodistes apocalíptics, integrats, optimistes i/o solidaris

EL QUADERN DELS PERIODISTES APOCALÍPTICS, INTEGRATS, OPTIMISTES I/O SOLIDARIS

1 oct 2019

Periodistes corruptes

Andreu Farràs

Pepe Oneto, Luis del Olmo, Federico Jiménez Losantos, Manuel Cerdán i Pedro Aparicio, director de 'PR Noticias', son alguns dels noms esmentats a ‘Informe TEM’, un especial del programa ‘Todo es mentira’ (Cuatro) sobre la corrupció en el món del periodisme.
Va ser emès a finals del mes de setembre passat. Conduit per Risto
Eduardo Inda i Alfonso Rojo, en un programa de La Sexta.
Mejide
i sota el títol ‘Las cloacas del periodismo’, el reportatge dona una àmplia repassada a las grans i petites taques ètiques de l’ofici periodístic i no estalvia esmentar casos, amb els seus noms i cognoms.

Altres professionals que hi apareixen com a presumptes “venuts” o “llogats” a empresaris, banquers, polítics i policies que els van temptar en el seu moment son: Eduardo Inda, director d’’OK Diario’; Alfonso Rojo, director de 'Periodista Digital'; Alberto Pozas, exdirector d’’Interviú’, Bieito Rubido, director d’’Abc’; Miquel Serra, director d’'Última Hora’ de Mallorca; Antonio Ramírez, exdirector d’antena de Canal Sur TV; Carlos Mier, Daniel Montero y Esteban Urreztieta.

En el programa també hi apareixen els que en el seu moment foren totpoderosos Juan Luis Cebrián, Pedro J. Ramírez y José Miguel Contreras, que van protagonitzar als anys noranta tèrboles operacions financeres, mediàtiques i polítiques per aconseguir l’hegemonia dels corresponents grups empresarials i, també, els seus colossals egos. Antonio García Ferreras, ara directiu de La Sexta, també corria llavors per aquells jardins, segons el programa de Cuatro.
En la segona i última part del programa apareix l’advocat Emilio Rodríguez Menéndez, exeditor del diari ‘Ya’, qui assegura que ell en persona havia pagat per determinats serveis a periodistes d’’El País’, ‘El Mundo’ i ‘La Razón’. Les remuneracions podien anar des dels 50.000 als 80.000 euros. No dona cap nom, amb la qual cosa segueix la vella tàctica de plantar la merda i engegar el ventilador. Com quan l’exdirector d’’El Mundo’ David Jiménez afirma que Luis Bárcenas, extresorer del PP, li va confessar que havia donat una maleta amb 180.000 euros a “un dels quatre principals radiofonistes d’Espanya” perquè tractés amb afecte al partit d’Aznar i Rajoy. Una verinosa revelació de Bárcenas i Jiménez que fa emprenyar Iñaki Gabilondo, que respon en el mateix programa que l’exdirector d’’El Mundo’ hauria d’haver donat el nom del subornat o no escriure res, perquè és escampar les sospites sobre tot plegats “com si fos una metralleta”.
‘Informe TEM’ sobre les clavegueres del periodisme ha estat un programa agosarat elaborat amb encert que conclou amb una sentència tan lúcida com trista de Gabilondo: “Ara és el millor moment per fer periodisme i el pitjor moment per viure del periodisme”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario