El quadern dels periodistes apocalíptics, integrats, optimistes i/o solidaris

EL QUADERN DELS PERIODISTES APOCALÍPTICS, INTEGRATS, OPTIMISTES I/O SOLIDARIS

14 nov 2019

Donar veu a Vox?

Rafa Garrido
No tinc clar com ho hem de fer, però cada cop pense més seriosament que tota la premsa democràtica de l’Estat hauríem d’establir un decàleg sobre com actuar amb Vox. Crec en la llibertat de premsa com una de les coses més bàsiques a qualsevol democràcia madura. I per tant, crec que no és acceptable que un partit que té responsabilitat pública i rep diners públics vete mitjans. Alguna cosa s’ha de fer. 
Però no tinc clar que deixar d’informar sobre el que diu i fa un
Santiago Abascal, líder de Vox, en una imatge d'arxiu.
partit amb tants diputats i amb plantejaments tan lesius per a la societat i per a la llibertat d’expressió i de premsa siga el millor. I menys quan ells ho difondran per xarxes sense un context ni un tractament crític.
Igualment, en parlar dels seus plantejaments potser hem d’establir unes bases mínimes de tractament de les mesures i/o opinions que expliquen. L’astracanada dona audiències i clics, però ¿és responsable deixar que sigui el centre del debat i es popularitzi si és socialment lesiu?
Per últim, crec que sí se’ls ha de convidar a entrevistes i donar-los veu. La premsa en democràcia ho ha de permetre fins i tot amb els poc demòcrates. Però mai sense rebatre els arguments falsos, populistes, neofeixistes i irresponsables.
La recepta és complicada i s’ha de plantejar en global. Però quan un moviment instaura amb normalitat valors neofeixistes, homòfobs, masclistes, poc democràtics, anti-premsa i xenòfobs, la premsa hem de fer de dic de contenció. Què en penseu? Com s’ha de fer?


2 comentarios:

  1. Estoy de acuerdo que es un tema de debate; pero este no debería ser nuevo en un país donde la gran prensa niega de manera continua y organizada información a la ciudadanía. No creo que haga falta dar ejemplos, todos los tenemos en mente. Como también que muchos periodistas, conscientes de esto, nieguen que los medios donde trabajan sean cómplices de estos delitos de prevaricación informativa. Una pena...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias por vuestros comentarios. Siempre son bienvenidos. Pero, por favor, firmadlos.

      Eliminar