El quadern dels periodistes apocalíptics, integrats, optimistes i/o solidaris

EL QUADERN DELS PERIODISTES APOCALÍPTICS, INTEGRATS, OPTIMISTES I/O SOLIDARIS

8 sept 2021

PAIOS fa 10 anys

El 13 de setembre del 2011 va néixer un bloc sobre premsa i periodisme que per batejar-se va manllevar en part el títol d’un llibre del genial Umberto Eco. Periodistes Apocalíptics, Integrats, Optimistes i/o Solidaris (PAIOS) ha volgut ser durant aquests anys el canal d'expressió dels periodistes que han desitjat "manifestar sense pors ni complexos les seves opinions i reflexions sobre la professió i els mitjans de comunicació amb absoluta llibertat i sense les cotilles del que és políticament correcte i laboralment convenient".

Si l’objectiu del projecte ha estat aconseguit o va per bon camí ho
han de decidir els seus lectors, que sempre que vulguin també poden ser-ne col·laboradors. Com que ja ens coneixem prou, no cal fer l’autobombo, tan comú en els mitjans de comunicació convencionals i que prou hem criticat des d’aquest bloc.

Ens limitarem a donar algunes xifres fins ara desconegudes sobre PAIOS. Al llarg d’aquests dos lustres, el blog ha rebut gairebé 231.000 visites. Això representa que cada dia des del 13 de setembre del 2011, PAIOS ha estat clicat (i esperem que sobretot llegit) per una mitjana de 64 persones. El mes que el blog va tenir més lectors va ser el desembre del 2016, amb més de 16.500 visites. L'article més llegit ha estat 'Petjades d'un assassí', escrit per Àngel Casas, sobre Alfons Quintà, que des del 24 de desembre del 2016 ha estat llegit per gairebé 18.000 persones. L'article va ser un dels textos inspiradors del molt recomanable best-seller de Jordi Amat 'El fill del xofer'.

Moltes gràcies a tots els que seguiu PAIOS i, sobretot, als 76 autors dels 630 articles que s’han publicat al llarg d’aquesta dècada al blog, que segueix convidant a tothom a participar en l’etern debat sobre periodisme passat, present i futur. Només una promesa per acabar: seguirem donant la tabarra en defensa del periodisme i dels seus professionals. No sé si és l’ofici més maco del món com diuen alguns romàntics, però, si més no, sí el més fascinant que conec.

Si cliqueu els noms de la següent llista apareixeran els diferents articles que ha publicat cadascun dels autors i els posts on apareixen esmentats per altres col·laboradors. A tots ells, el més sincer agraïment:












































































No hay comentarios:

Publicar un comentario